top of page

Ens va agradar molt treballar amb el Projecte Vadepapus quan vam fer el Santi, Jordi, la princesa i el drac, així que, com que teníem ganes de seguir fent coses plegats, vàrem demanar a tot de famílies enllaçades que ens expliquessin anècdotes, vam convèncer nou escriptors i escriptores i un un il·lustrador perquè es deixessin manegar i... ara mateix tenim al forn un recull de contes protagonitzats per famílies enllaçades que esperem poder presentar-vos molt aviat i els beneficis del qual es destinaran a la cooperativa d'iniciativa social Actua.

GRÀCIES A TOTES LES FAMÍLIES QUE HO HAN FET POSSIBLE

Gràcies a la Judith Torredeflo, el Xavi Torregrosa i el Pol Torregrosa. Gràcies a l'OH Family. Gràcies a la Nàdia Grau Andrés. Gràcies a la Berta i a la Rita. Gràcies a Nolaberumte. Gràcies a les Estels, l'Olga i les seves famílies. Gràcies a l'Aida i tota la seva troupe. Gràcies al Jordi, la Laura i l'M. Gràcies a l'Anna, a la Clara, al Ramon, a la Laura, a la Rita, al Josep, a la Carlota, als autors que han aportat la seva pròpia experiència.

Gràcies a totes les famílies que ens han explicat històries, historietes i historiasses per tal que aquest llibre fos possible!

ACTUA, cooperativa d'iniciativa social, va ser creada l’any 2005 per professionals del camp socioeducatiu i, des de llavors, desenvolupa projectes d’atenció residencial a infants i adolescents tutelats per la Generalitat, inserció laboral de joves amb dificultats socials, i de dinamització d’espais i àmbits educatius per la millora de la convivència i la prevenció de situacions de risc .

NOU PLOMES... I UN RETOLADOR!

MONTSE BARDERI

Sabadell, 1969

Escriptora, periodista i filòsofa, especialista en estudis de gènere. Ha publicat Perdre per guanyar; Los arcos del agua; Marta, mira'm, t'he de dir tantes coses...; El amor no duele. Aquesta darrera traduïda a l'italià, romanès i portuguès i, al gener de 2017 publicarà Camí d'anada i tornada juntament amb Emma Vilarasau. És especialista en comunicació, col·labora assíduament en mitjans, especialment amb articles d'opinió i crítica cultural. Ha estat membre de la junta Filosofia i Gènere de la Universitat de Barcelona, subdirectora del X Simposium Internacional de Filòsofes IAPh amb Fina Birulés i és patrona fundadora de la  Fundació Maria-Mercè Marçal. Va ser finalista del Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes l'any 2007. Una de les seves obres forma part del projecte guanyador eTwinning 2015 en l'àmbit europeu de ciutats  educadores.

Fotografia: Glo Ribas

JORDI CANTAVELLA

Barcelona, 1967

Després d'un llarg i eclèctic currículum laboral, des de l'any 2000 Cantavella es dedica exclusivament a escriure, sense abandonar del tot el bar l'Astrolabi, que va fundar l'any 1996, junt amb dos socis, on s’ofereixen activitats culturals (concerts, teatre, recitals de contes i poesia, presentacions de llibres…) gairebé diàriament des del 1998.

Entre les seves obres, es compten diverses novel·les (La Tètrica història de la Roser, Pudor de cadàver, El manuscrito de Neopatria, Aquests catalans estan tocats del bolet, Un déu efímer i El Brigadista), una novel·la infantil (En John Garfield en territori xeiene), diversos reculls de contes per a adults i diversos projectes literaris, el darrer dels quals, Llegendes de boletaires i altres històries de la muntanya, acaba de sortir al mercat.

 

www.jordicantavella.com

JENN DÍAZ

Barcelona, 1988

Escriptora i periodista cultural, Díaz és autora de cinc novel•les: Belfondo (2011, Principal de los Libros), que va ser traduïda a l'italià i al català, El duelo y la fiesta (2012, Principal de los Libros), Mujer sin hijo (2013, Jot Down Books) i Es un decir (2014, Lumen). Mare i filla és la seva primera obra escrita originalment en català. Col•labora amb Jot Down i El Periódico

jenndiaz.com

RAMON ERRA

Vic, 1966

Tot i que vigatà de naixement, de molt petit va anar a viure a Santa Eulàlia de Puig-oriol (municipi de Lluçà) i, actualment, viu enllaçat entre Canet de Mar i el Lluçanès. És llicenciat en ciències polítiques i professor a l'Itinerari de Novel.la de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès.

El 2001 va obtenir el premi Rafel Cornellà per un retrat de Bohumil Hrabal. Es va estrenar amb la novel.la juvenil, escrita amb Jordi Martí, Operació gàbies buides. I més endavant va publicar el llibre de viatges A Bòsnia ens trobarem i els reculls de relats La flor blanca de l'estramoni i Pólvora del quatre de juliol, que ha inspirat l'obra de teatre, Pólvora, confitura (estrenada el 2013, amb dramatúrgia de Lali Barenys). El 2008 va publicar la novel.la Desfent el nus del mocador, va rebre el premi QWERTY a l'autor revelació en català i va resultar finalista del premi Crexells i premi Salambó. També és l'autor d'Escolta, Volòdia!, La vida per rail (premi Mercè Rodoreda, 2011) i Far West Gitano (premi Marian Vayreda, 2015).

MARIA ESCALAS

Mallorca, 1969

Vaig néixer a Mallorca el novembre de 1969, però he viscut sempre a Mataró. Sóc músic.

Sempre he escrit, i algun dia m’havia presentat a un concurs local i havia guanyat algun premi discret que m’omplia d’orgull i em feia pensar que hauria de fer-ho més.


El 2006, el meu home em va regalar un bloc per Sant Jordi. Des d'aleshores hi escric, intento que sigui almenys una entrada a la setmana, tot i que moltes vegades no ho he pogut complir. 


L’any 2011 l’editorial CPL va publicar una sel•lecció d’articles del meu bloc. Fou el meu primer llibre, es diu Super-vivències quotidianes. Aquell llibre es va traduir al castellà, i es va arribar a vendre a Amèrica del Sud.

He escrit la novel•la Abans que el teu record torni cendra, que ha publicat Ara llibres i  ja duu cinc edicions. A més va guanyar el premi de La llança de Sant Jordi, convocat per l’Omnium cultural.

Actualment estic escrivint una segona novel•la, i faig col•laboracions puntuals a revistes.

 

www.mariaescalas.cat

LLORT

Barcelona, 1966

Lluís Llort signa les creacions literàries només com a Llort. Des del febrer del 1986 treballa al diari Avui, actualment El Punt Avui. Ha publicat centenars d’articles, molts d’informació, però la majoria d’opinió, creació o crítica; els últims quinze anys al suplement Cultura.
Des del 1999, ha publicat onze novel•les i tretze títols infantils, ha participat en vuit llibres col•lectius de narracions i ha escrit una vintena de guions per a sèries d’humor de televisió.

 

Fotografia: Andreu Puig

SEBASTIÀ ROIG

Figueres, 1965

Autor dels còmics Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols, dibuixat per Toni Benages, i Dr. Portlligat, dibuixat per David Ayén. Amb Salvador Macip, ha escrit les novel•les El secret de la banya embruixada, Ullals i Mugrons de titani. També ha publicat estudis sobre la historieta, la ciència-ficció i el fantàstic.

ELISENDA SOLSONA

Olesa de Montserrat, 1984

Elisenda Solsona Margarit és llicenciada en Humanitats i en Comunicació Audiovisual. Ha assistit a diversos cursos d’escriptura a l’Obrador de la Sala Beckett i a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Compagina la docència amb l’escriptura de guions i relats. Va guanyar el primer premi Lectures al Jardí  2014 amb la seva primera novel•la en procés de creació. Els seus contes han estat publicats en diverses antologies. És autora del recull de microrelats poètics Cirurgies (2016), de Voliana Edicions.

LAURA TEJADA

Barcelona, 1969

Viu entre Sabadell, Andorra i l'Alta Garrotxa. La seva passió per la lectura va fer que iniciés, el 2012, els cursos de Narrativa i Novel·la a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. D'aquí neixen la idea i l'escriptura d'Un cop morta, la seva primera novel·la, que ha estat guardonada amb el XVII Premi El lector de l'Odissea.

Fotografia: Miri Garcia

XAVI ROCA

Barcelona, 1966

Periodista cultural especialitzat en cinema i còmic a El Punt Avui, ha publicat guions de còmic en revistes i diaris com El Jueves, TBO, Avui o El Periódico i omple el seu compte de Twitter d'efemèrides, cafès  seductors, enllaços interessants, frases enginyoses i dibuixets magnífics.

Un dia el va tocar la Julia Roberts i, des de llavors, res ha estat el mateix...

zombiesgafapastas.wordpress.com

Please reload

autors
TESTIMONIS

COL·LABORADORS

Els beneficis obtinguts amb la venda del llibre aniran destinats a 

bottom of page