top of page

elpobletencs

 

Elpobletencs son els qui llegeixen, escriuen, dibuixen, corregeixen, maqueten, editen i fan el que volen amb nosaltres. Si no fos per tots i cadascun d'ells, de vosaltres!, no sortiríem al mapa. Però com que no hi cabríeu tots aquí, us expliquem a quins elpobletencs els agrada escriure i dibuixar a casa nostra!!!

Cens d'elpobletencs cèlebres...
(ens cau la baba!)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

b
BARDERI_FOTO_edited.jpg

MONTSE BARDERI

Sabadell, 1969

Escriptora, periodista i filòsofa, especialista en estudis de gènere. Ha publicat Perdre per guanyar; Los arcos del agua; Marta, mira'm, t'he de dir tantes coses...; El amor no duele. Aquesta darrera traduïda a l'italià, romanès i portuguès i, al gener de 2017 publicarà Camí d'anada i tornada juntament amb Emma Vilarasau. És especialista en comunicació, col·labora assíduament en mitjans, especialment amb articles d'opinió i crítica cultural. Ha estat membre de la junta Filosofia i Gènere de la Universitat de Barcelona, subdirectora del X Simposium Internacional de Filòsofes IAPh amb Fina Birulés i és patrona fundadora de la  Fundació Maria-Mercè Marçal. Va ser finalista del Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes l'any 2007. Una de les seves obres forma part del projecte guanyador eTwinning 2015 en l'àmbit europeu de ciutats  educadores.

Com a elpobletenca participa en el recull ENLLAÇAR-SE I ALTRES EMBOLICS!

www.montsebarderi.cat

Fotografia: Glo Ribas

LauraBorras09op_edited.jpg

LAURA BORRÀS

Barcelona, 1970

Especialista en teoria de la literatura i literatura comparada, llicenciada en Filologia Catalana (1993) i doctora en filologia romànica (1997) per la Universitat de Barcelona per la tesi Formes de la follia a l'Edat Mitjana. 

Des de 1995 és professora associada a la Universitat de Barcelona, on ensenya Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, i també és professora del Màster de Formació del Professorat del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura. Des del 2007 és la Directora Acadèmica del Màster en Literatura en l'era digital de la Universitat de Barcelona i s'ha especialitzat en la difusió de la literatura en entorns digitals, particularment les xarxes 2.0.

Va ser guardonada per la seva trajectòria amb la Distinció de Jove Investigador de la Generalitat de Catalunya (2001 – 2005) i des del 2000 dirigeix el grup de recerca Hermeneia, que estudia les connexions entre els estudis literaris i les tecnologies digitals i està format per professors de diverses universitats europees i americanes. És membre de l'Internacional Advisory Board de l'Electronic Literature Organization (ELO), membre i professora del Programa de Doctorat Europeu Cultural Studies in Literary Interzones, Erasmus Mundus Joint Doctorate] (EMJD/University of Bergamo) i de l'Erasmus Intensive Program on European Digital Literatures que coordina la Universitat de París 8.

El 2012 va ser nomenada Comissària del Centenari Sales, Calders, Tísner per la Generalitat de Catalunya i per l'Ajuntament de Barcelona.

El 2013 va ser nomenada directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Durant el 2018 i 2019 va ser Consellera de Cultura per la Generalitat de Catalunya.

Com a elpobletenca participa en el recull ENLLAÇAR-SE I ALTRES EMBOLICS!

Cantavella_foto_edited.jpg

JORDI CANTAVELLA

Barcelona, 1967

Després d'un llarg i eclèctic currículum laboral, des de l'any 2000 Cantavella es dedica exclusivament a escriure, sense abandonar del tot el bar l'Astrolabi, que va fundar l'any 1996, junt amb dos socis, on s’ofereixen activitats culturals (concerts, teatre, recitals de contes i poesia, presentacions de llibres…) gairebé diàriament des del 1998.

Entre les seves obres, es compten diverses novel·les (La Tètrica història de la Roser, Pudor de cadàver, El manuscrito de Neopatria, Aquests catalans estan tocats del bolet, Un déu efímer El Brigadista), una novel·la infantil (En John Garfield en territori xeiene), diversos reculls de contes per a adults i diversos projectes literaris, el darrer dels quals, Llegendes de boletaires i altres històries de la muntanya, acaba de sortir al mercat.

Com a elpobletenc participa en el recull ENLLAÇAR-SE I ALTRES EMBOLICSi ha publicat JOHN GARFIELD EN TERRITORI XEIENE (en català i castellà).

www.jordicantavella.com

autoretat 2022 cmyk.jpg

YASMINA CAPÓ REVERDIN

Barcelona, 1987

Nascuda a Barcelona el 1987, ha volgut ser escriptora, locutora de ràdio, psicòloga, historiadora de l'art, cantant, actriu, il·lustradora, doula i auxiliar d'infermeria, totes en aquest ordre.

 

Amb tot això i tot buscant-se a ella mateixa, roda el món i torna al Born, i es queda principalment amb l'escriptura i la il·lustració.

Com a elpobletenca ha publicat EL COIXÍ DE TERRA NO VOL SER UNA SABATA

yasminacapo.blogspot.com

DÍAZ_FOTO_edited.jpg

JENN DÍAZ

Barcelona, 1988

Escriptora i periodista cultural, Díaz és autora d'assaig, relat i també de diverses novel•les: Belfondo (2011, Principal de los Libros), que va ser traduïda a l'italià i al català, El duelo y la fiesta (2012, Principal de los Libros), Mujer sin hijo (2013, Jot Down Books) i Es un decir (2014, Lumen). Mare i filla és la seva primera obra escrita originalment en català. Col•labora amb Jot Down i El Periódico i, des de 2017 és diputada al Parlament de Catalunya.

Com a elpobletenca participa en el recull ENLLAÇAR-SE I ALTRES EMBOLICS!

jenndiaz.com

Erra_foto_edited.jpg

RAMON ERRA

Vic, 1966

Tot i que vigatà de naixement, de molt petit va anar a viure a Santa Eulàlia de Puig-oriol (municipi de Lluçà) i, actualment, viu enllaçat entre Canet de Mar i el Lluçanès. És llicenciat en ciències polítiques i professor a l'Itinerari de Novel.la de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès.

El 2001 va obtenir el premi Rafel Cornellà per un retrat de Bohumil Hrabal. Es va estrenar amb la novel.la juvenil, escrita amb Jordi Martí, Operació gàbies buides. I més endavant va publicar el llibre de viatges A Bòsnia ens trobarem i els reculls de relats La flor blanca de l'estramoni i Pólvora del quatre de juliol, que ha inspirat l'obra de teatre, Pólvora, confitura (estrenada el 2013, amb dramatúrgia de Lali Barenys). El 2008 va publicar la novel.la Desfent el nus del mocador, va rebre el premi QWERTY a l'autor revelació en català i va resultar finalista del premi Crexells i premi Salambó. També és l'autor d'Escolta, Volòdia!La vida per rail (premi Mercè Rodoreda, 2011) i Far West Gitano (premi Marian Vayreda, 2015).

Com a elpobletenc participa en el recull ENLLAÇAR-SE I ALTRES EMBOLICS!

Escalas_foto_edited.jpg

MARIA ESCALAS

Mallorca, 1969

Vaig néixer a Mallorca el novembre de 1969, però he viscut sempre a Mataró. Sóc músic.

Sempre he escrit, i algun dia m’havia presentat a un concurs local i havia guanyat algun premi discret que m’omplia d’orgull i em feia pensar que hauria de fer-ho més.


El 2006, el meu home em va regalar un bloc per Sant Jordi. Des d'aleshores hi escric, intento que sigui almenys una entrada a la setmana, tot i que moltes vegades no ho he pogut complir. 


L’any 2011 l’editorial CPL va publicar una sel•lecció d’articles del meu bloc. Fou el meu primer llibre, es diu Super-vivències quotidianes. Aquell llibre es va traduir al castellà, i es va arribar a vendre a Amèrica del Sud.

He escrit la novel•la Abans que el teu record torni cendra, que ha publicat Ara llibres i  ja duu cinc edicions. A més va guanyar el premi de La llança de Sant Jordi, convocat per l’Omnium cultural.

​La meva segona novel·la, publicada amb Amsterdam, es diu Sara i els silencis

Actualment, segueixo escrivint, faig tallers d'escriptura creativa i col•laboracions puntuals a revistes.

.

Com a elpobletenca participa en el recull ENLLAÇAR-SE I ALTRES EMBOLICS!

www.mariaescalas.cat

WhatsApp Image 2022-10-07 at 17.55.00.jpeg

VÍCTOR ESPIGA I GARROFÉ

Barcelona, 1977

Nascut a Barcelona el 1977, és metge anestesiòleg i, des de fa més de deu anys, es dedica al tractament de les addiccions.

 

Convençut del poder curatiu de la paraula escrita, intenta jugar amb les lletres per intentar entendre una mica més els límits d’aquest joc sense regles que és la vida.

 

És autor del Conte del Coronavirus i ho escriu tot al seu blog lletresigargots.com.

.

Com a elpobletenc ha publicat EL COIXÍ DE TERRA NO VOL SER UNA SABATA

lletresigargots.com

retrat Alba-1.jpg

ALBA GALÍCIA

Sabadell, 1996

Exploro diverses vies de creació i la que més he practicat fins ara és el dibuix.

Quan m'apareix una idea pel cap, m'agrada anar-la construint a mida que experimento. Mai acabo creant el que havia pensat en un principi, i això em sembla molt divertit! 

.

Com a elpobletenca ha publicat TAO.

www.albagalicia.com

foto1.jpg

OLESIA KOTELEVSKA

Zaporíjia (Ucraïna), 1988

Olesia Kotelevska és una il·lustradora ucraïnesa que va haver d'abandonar el seu país a causa de la invasió russa. Sempre li ha agradat dibuixar i, el 2008, quan va acabar l'Escola d'Art, va estudiar Disseny Publicitari i, des de llavors, treballa com a artista independent.

Com a elpobletenca ha publicat UN CEL BLAU/БЛАКИТНЕ НЕБО (en català i castellà)

lesartbiz.myportfolio.com

Llort_ Foto-Andreu Puig_edited.jpg

LLORT

Barcelona, 1966

Lluís Llort signa les creacions literàries només com a Llort. Des del febrer del 1986 treballa al diari Avui, actualment El Punt Avui. Ha publicat centenars d’articles, molts d’informació, però la majoria d’opinió, creació o crítica; els últims quinze anys al suplement Cultura.
Des del 1999, ha publicat onze novel•les i tretze títols infantils, ha participat en vuit llibres col•lectius de narracions i ha escrit una vintena de guions per a sèries d’humor de televisió.

Com a elpobletenc participa en el recull ENLLAÇAR-SE I ALTRES EMBOLICS!

Fotografia: Andreu Puig

IMG_7080_edited.jpg

MARINA MANDARINA

Figueres, 1985

Llicenciada en Belles Arts, fotògrafa i il·lustradora infantil, la seva font d'inspiració es diu Iria i és ella qui, sense saber-ho, l'omple de creativitat. Sempre li ha encantat dibuixar, però els seus personatges nus i d'ulls clucs, van néixer amb ella.

​Podeu comprar altres de les seves creacions a: www.mandarinacreations.com

.

Com a elpobletenca ha publicat ABECEDARI MÀGIC i SOMNIS DE MANDARINA.

niña_steampunk.jpg

MARSAN

Barcelona, 1971

El meu nom és Mar, però professionalment em trobareu entre dibuixos com a Marsan. Crec que, vaig aprendre a agafar un llapis molt abans de caminar. Vaig créixer envoltada de llibres amb unes il·lustracions amb les quals m’entretenia durant  hores, somiant que pertanyia a aquells mons plens de color.

 Referents com Disney, Miyazaki, Pete de Seve o Chris Riddel em van convèncer que jo volia fer el mateix que ells: donar vida a milers de personatges.

La meva formació té una part molt gran d´autodidacta, però l’ús freqüent de llibres de referència i una tona de classes impartides per part de profes americans també han estat claus per anar trobant el meu foradet dins el món màgic de creació de personatges.

Els meus treballs naveguen entre llibres per Canadà, videojocs, jocs de taula, mandales…

.

Com a elpobletenca ha publicat MANDALES CATALANS

IMG_1392.jpg

ESTHER MARTÍNEZ

Barcelona, 1978

Mare de cinc, pediatra, especialista en acupuntura infantil i responsable de la Unitat d'Oncologia Pediàtrica Integrativa de l'Hospital Sant Joan de Déu, ha encetat la seva faceta com a autora a casa nostra amb un llibre per a acostar la filosofia del tao als infants.

Podeu saber més d'ella a: www.qipoint.net

.

Com a elpobletenca ha publicat TAO

IMG_6293.JPG

MONTSE MAZORRIAGA

Terrassa, 1972

Vaig fer-me il·lustradora, no es pot dir de casualitat, ja que il·lustrar, com es diu ara, ho he fet sempre; que jo recordi sempre he tingut un llapis a la mà i dibuixava llargues estones. Em considero una il·lustradora clàssica o analògica, la manera més còmoda de treballar per a mi és un suport, la mà i qualsevol tècnica que es pugui posar entre els dits. El que més m’agrada és l'aquarel·la i el llapis.

Com a elpobletenca ha publicat Santi, Jordi, la princesa i el drac

myfeliscatus.weebly.com

Autoretrat_Belén Perea_edited.jpg

BELÉN PEREA

Sabadell, 1998

Em dic Belén Perea i m’agrada explicar històries. A vegades les escric i d’altes les il·lustro, i hi ha vegades que m’agrada explicar-les de les dues formes. Potser ja ens coneixíem, o potser encara no, així que t’explicaré algunes curiositats sobre de mi perquè ens coneguem millor: soc sabadellenca, m’agraden les llimones i els xàfecs d’estiu i les coses de què més gaudeixo són dibuixar i escriure, sobretot si és a llapis i en MAJÚSCULES. Gaudeixo molt també cantant i ballant, escoltant converses a l’autobús, nedant o prenent el sol a l’hivern.

Com a elpobletenc ha publicat Hiwa

www.instagram.com/belen__perea

Autorretrat.jpg

DAVID PERMANYER

Sabadell, 1984

Nascut amb l'obsessió de dibuixar cotxes des de ben petit.

Tot seguia el seu camí, escola, institut i estudis d'il·lustració a l'escola Illa, però entremig sempre hi ha camins alternatius... 

Aprenent de baixista, tècnic de so, aprenent d'il·lustrador, fruiter, caixer i llibreter.

I dormilega! 

Quan em desperto dic que estava pensant.

Com a elpobletenc ha publicat Filomena Quinapena

davidpermanyer.myportfolio.com

roca_foto_edited_edited.png

XAVI ROCA

Barcelona, 1966

Periodista cultural especialitzat en cinema i còmic a El Punt Avui, ha publicat guions de còmic en revistes i diaris com El Jueves, TBO, Avui o El Periódico i omple el seu compte de Twitter d'efemèrides, cafès  seductors, enllaços interessants, frases enginyoses i dibuixets magnífics.

Un dia el va tocar la Julia Roberts i, des de llavors, res ha estat el mateix...

Com a elpobletenc ha il·lustrat el recull ENLLAÇAR-SE I ALTRES EMBOLICS i el llibre JOHN GARFIELD EN TERRITORI XEIENE.

Roig_FOTO_edited.jpg

SEBASTIÀ ROIG

Figueres, 1965

Autor dels còmics Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols, dibuixat per Toni Benages, i Dr. Portlligat, dibuixat per David Ayén. Amb Salvador Macip, ha escrit les novel•les El secret de la banya embruixadaUllals Mugrons de titani. També ha publicat estudis sobre la historieta, la ciència-ficció i el fantàstic.

Com a elpobletenc participa en el recull ENLLAÇAR-SE I ALTRES EMBOLICS!

DQMqjgEWkAA9vG6_edited_edited.jpg

BERTA RUBIO

Sabadell, 1980

Rondallaire, editora i una mica escriptora, compagina la seva tasca com a proveïdora de serveis lingüístics i literaris a diverses editorials, empreses i entitats amb la investigació i la família, dues peces clau en la seva vida i que ha aconseguit compaginar gràcies a l'Associació d'Atenció a la Diversitat Familiar i al seu Projecte Vadepapus, un projecte que té com a objectiu visibilitzar, normalitzar i donar eines i una nova terminologia a les famílies enllaçades. 

Com a elpobletenca ha publicat Santi, Jordi, la princesa i el drac i  Filomena Quinapena

www.brf.cat

Disseny sense títol_edited.jpg

SALUT SANZ

Sabadell, 1960

Salut Sanz, als quinze anys, comença a estudiar Art a la Llotja i posteriormente a la facultat de Sant Jordi.

Temps després, crea l’escola Aula d’Art a Sabadell, juntament amb altres socis, on imparteix classes; activitat que també ha dut a terme per l’ajuntament de Sant Llorenç, en extraescolars de diverses escoles i per les agrupacions Narcís Giralt.

Cap als vint anys, es va decantar cap a la il·lustració infantil, però no va poder dedicar-s'hi de ple fins al 2020, en què va començar a combinar les seves il·lustracions amb la seves creacions amb tela a @tendrerina

Seu al meu costat és el seu primer llibre publicat.

.

Com a elpobletenca ha publicat Seu al meu costat. Contes per pensar i jugar.

SOLSONA_BIO_edited.jpg

ELISENDA SOLSONA

Olesa de Montserrat, 1984

Elisenda Solsona Margarit és llicenciada en Humanitats i en Comunicació Audiovisual. Ha assistit a diversos cursos d’escriptura a l’Obrador de la Sala Beckett i a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Compagina la docència amb l’escriptura de guions i relats. Va guanyar el primer premi Lectures al Jardí  2014 amb la seva primera novel•la. Els seus contes han estat publicats en diverses antologies. És autora del recull de microrelats poètics Cirurgies (2016), de Voliana Edicions.

.

Com a elpobletenca participa en el recull ENLLAÇAR-SE I ALTERS EMBOLICS!

Tejada_foto_edited.jpg

LAURA TEJADA

Barcelona, 1969

Viu entre Sabadell, Andorra i l'Alta Garrotxa. La seva passió per la lectura va fer que iniciés, el 2012, els cursos de Narrativa i Novel·la a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. D'aquí neixen la idea i l'escriptura d'Un cop morta, la seva primera novel·la, que ha estat guardonada amb el XVII Premi El lector de l'Odissea.

Com a elpobletenca participa en el recull ENLLAÇAR-SE I ALTRES EMBOLICS!

Fotografia: Miri Garcia

img081_edited.jpg

MARINA VERGÉS

Sabadell, 1984

Octubrera i sabadellenca de cor, està enamorada també de Sant Quirze del Vallès, on ha viscut els darrers anys. Compagina la seva tasca d'educadora infantil amb el plaer de dibuixar i li agrada, gràcies a aquest talent, poder fer pedagogia i donar visibilitat a situacions que viuen els infants, i que costa trobar representades en llibres i contes.

Com a elpobletenca ha creat el trencaclosques solidari JUNTS i el llibre TEO I CARLES, FAMÍLIES PER PINTAR.

c
d
e
L
M
R
p
S
G
k
T
v
bottom of page